25 Ocak 2012 Çarşamba

Hindistan'da yasaklanan Coca Cola ve Pepsi





Hindistan'da yasaklanan Coca Cola ve Pepsi




Hindistan'da yasaklanan Coca Cola ve Pepsi, ardından Ukrayna'da da bir okul kantininde yasaklanınca , gözler bu kara içkiye yöneldi.Ne oldu da bir anda en çok içilen bu gizemli siyah şey birden tu kaka oldu.




Hindistan'daki iddia:Kolanın içerisinde "tarım ilacı" kalıntıları bulunması idi.Gerçekten çok ciddi bir iddia idi bu.Ayrıca Coca Cola ve Pepsi'nin sahiplerinin yahudi dünyası ile olan yakın ilişkileri nedeni ile , müslüman dünyası tarafından sevilmediği de aşikar.Tabi bu durum Türk içicileri tarafından şu anda pek takılmasa da yakında neler olabileceğini kimse kestiremez. Bu iki gizemli marka yıllarca ülkemizde kolayı tekellerine aldılar hatta sadece Türkiye'de değil tüm dünyada başardılar bu işi...Biz "Cola Turka" denilen limoni bir kola ile cevap verdik ama tadını beğenenler pek çıkmadı, bir de işin üstüne "Coca Cola'nın formulü gizliymiş olm" gizemi eklenince olay daha da vahim hale geldi. Coca Cola ve Pepsi'yi karşılaştırın deseler baya zorlanırdım ama biraz debelenince bir şeyler yazabilirim sanırım.Coca Cola kırmızının malıdır, Pepsi ise mavilerin içeceği.Bu açıdan Pepsi biraz daha sempatik , Coca Cola ise daha yırtıcı görünüz gözümüze...



Coca Cola'nın gizli bir formülü, Pepsi'nin de gizli olmasa da ondan aşağı kalmayan bir formülü vardır. Coca Cola buz gibi olunca iyi içilir derler ama Pepsi biraz şekerli gibidir. Coca Cola hiçbir zaman bir yıldızı markanın önüne geçirmez ama Michael Jackson pepsi satan bir bakkalcı gibidir "görsel hafızalarımızda".



Coca Cola reklamlarını dedeli nineli bol çocuklu Türk ailelerini seçerek damardan aktarım yapmayı tercih ederken, Pepsi nedense yıldızlar ile işi götürmeye çabalar.



Bu iki kara içkiyi pek sevmem daha önce de Cola Turka mevzuunda belirtmiştim ama Nuri Alço ve Tecavüzcü Coşkun karşılaştırması tadında bir karşılaştırma yaparsak ortaya ne gibi sonuçlar çıkar diye merak ettim...Hadi siz de yorumlarınızla karşılaştırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder